Vaječná omeleta se špenátem, šunkou a camembertem

vaječná omeleta se špenátem

Přinášíme vám zajímavý recept na vaječnou omeletu, kterou si můžete připravit k obědu i k večeři. Recept můžete libovolně obměňovat dle své fantazie a zásob v ledničce. V tom dnešním se zaměříme na vaječnou omeletu se špenátem, šunkou a camembertem. Při přípravě můžete použít bylinky dle chuti, ideálně čerstvé. Skvěle se hodí bazalka, oregano nebo pažitka.

Počet porcí: 1 porce
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 20 minut

Na vaječnou omeletu budeme potřebovat

150 g brambor
2 vejce
20 ml mléka
100 g čerstvého špenátu
20 g šunky
60 g camembertu se sníženým obsahem tuku
máslo
bylinky podle chuti
sůl, pepř

Postup přípravy

  • Nejprve si uvaříme brambory.
  • Jakmile budou hotové, scedíme z nich vodu a necháme je trochu vystydnout.
  • Vajíčka vyšleháme s trochou mléka a na pánvi si rozpustíme máslo.
  • Až se rozpálí, zmírníme teplotu, vlijeme vyšlehaná vejce a pokrájíme do nich uvařené brambory (na plátky, na kostičky).
  • Osolíme, opepříme. Přidáme šunku spolu se spařeným špenátem. Necháme zapékat.
  • Nakonec posypeme bylinkami a necháme rozpustit nakrájený camembert. Servírujeme s čerstvou zeleninou.