Zapečený kuřecí plátek se sýrem a vejcem

zapečený kuřecí plátek

Připravte si kuřecí maso netradičně, jako zapečené s vajíčko-sýrovou nádivkou. Opět si ji snadno připravíte z doma běžně dostupných ingrediencí. Zapečený kuřecí plátek se sýrem a vejcem zachutná všem bez rozdílu věku. K obědu ho můžete doplnit rýží, bramborovou kaší, bulgurem či jinou obilovinou. K večeři jsou vhodnou přílohou brambory, celozrnný chléb nebo jen zelenina.

Počet porcí: 2 porce
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 10 minut + 40 minut pečení

Na zapečené kuřecí plátky budeme potřebovat

2 plátky kuřecích prsou
60 g eidamu
1 vejce
20 g smetanového sýru
rostlinný olej na vymazání zapékací misky
sůl, pepř

Postup přípravy

  • Kuřecí prsa si naklepeme, osolíme a opepříme. Maso necháme chvilku odležet a mezitím si připravíme nádivku.
  • Smícháme vejce se smetanovým sýrem a na jemno nastrouhaným tvrdým sýrem. Touto nádivkou naplníme kuřecí prso. Jestliže nám nádivka zbývá, můžeme maso potřít také povrchu.
  • Vložíme do vymazané zapékací misky, můžeme ještě dochutit oblíbenými bylinkami a dáme péct do trouby.
  • Pečeme na 180 stupňů přibližně 40 minut. V průběhu pečení neotáčíme, pouze můžeme polévat šťávou nebo vodou.