Bramborové placky se zelím

bramborové placky

Pokud máte dnes chuť na sytou večeři, připravte si bramborové placky se zelím podle receptu původně z časopisu Albert. Zelí můžete podle chuti nahradit třeba cuketou nebo kapustou. Bramborové placky doporučuji péct na pánvi bez tuku nebo v troubě. V obou případech jistě budou vynikající. Brambory si uvařte pár hodin předem, klidně použijte i ty, které vám zbyly ze včerejšího oběda.

Počet porcí: 2 porce
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 20 minut + 30 minut pečení

Na bramborové placky budeme potřebovat

400 g brambor
200 g červeného zelí
1 vejce
kmín, česnek, majoránku

Postup přípravy

  • Brambory si uvaříme, necháme vychladnout a nastrouháme.
  • Přidáme k nim uvařené červené zelí, vajíčko a dochutíme kořením tradičním pro českou kuchyni – kmín, majoránka – a přidáme utřený česnek. Osolíme a můžeme přidat i pepř.
  • Z umíchané směsi tvoříme placičky, které dáme péct na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme zhruba 30 minut na 180 stupňů.
  • Můžeme konzumovat teplé i studené.