Rizoto s lososem a červenou čočkou

rizoto s lososem a červenou čočkou

Jestliže máte rádi lososa, zkuste si ho jednou připravit ve formě rizota. V kombinaci s čočkou a rýží vám určitě zachutná. Možná ušpiníte trochu více nádobí, ale příprava vám zabere maximálně 30 minut. Rizoto s lososem a červenou čočkou je rychlé, chutné a syté. Určitě si ho oblíbí i ti, kteří rybám příliš neholdují. Na závěr můžete posypat oblíbeným sýrem a pokapat citronem nebo limetkou.

Počet porcí: 2 porce
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 30 minut

Na rizoto s lososem budeme potřebovat

250 g lososa bez kůže
80 g rýže basmati
80 g loupané půlené červené čočky (pokud čočku nemáme, zdvojnásobíme množství rýže)
1/2 cukety
hrst hrášku
6 ks žampionů
50 g bílého jogurtu nebo zakysané smetany
řepkový olej
sůl, pepř

Postup přípravy

  • Lososa nakrájíme na malé kousky a osmahneme na rozpáleném oleji. Přidáme mrkev a dusíme 15 až 20 minut.
  • Mezitím si uvaříme čočku a rýži. Na každou použijeme samostatný hrnec a obě suroviny pečlivě vypereme. Vaří se opět cca 15 až 20 minut.
  • Na závěr je smíchem s losem, mrkví a přidáme lžíci zakysané smetany nebo jogurtu.