Krémová polévka z červené řepy

polévka z červené řepy

Červená řepa je zelenina bohatá na draslík, sodík a vápník. Podporuje činnost jater a pomáhá odvádět sůl z těla. Červenou řepu během roku koupíte například v supermarketu za pár korun. Můžete si z ní uvařit lahodnou a sytou polévku, která přijde vhod k obědu i k večeři. Krémová polévka z červené řepy je zdravá a také jednoduchá na přípravu.

Počet porcí: 4 porce
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 40 minut

Na polévku z červené řepy budeme potřebovat

800 ml vody
300 g červené řepy
200 g brambor
30 g zakysané smetany
10 g másla
zeleninový bujón
kmín, bobkový list

Postup přípravy

  • Řepu a brambory nakrájíme na drobné kostky.
  • V hrnci si rozpustíme máslo, přidáme zeleninu, krátce orestujeme a zalijeme vodou.
  • Jakmile se polévka začne vařit, přidáme koření a zeleninový bujón. Na mírném ohni vaříme tak dlouho, dokud řepa nezměkne (cca 30 minut).
  • Nakonec polévku rozmixujeme.
  • Servírujeme v misce, se lžičkou zakysané smetany.