Rizoto s cuketou a okounem

rizoto s cuketou a okounem

Ryby bychom měli konzumovat alespoň jednou týdně. Okoun nilský je chutná ryba s růžovobílým masem, které se hodí pro přípravu filé i různých směsí. Krémové rizoto s cuketou a okounem vám určitě zachutná. Okouna můžete nahradit například treskou, pangasiem nebo jinou s rybou s libovým masem. Pro přípravu použijeme dlouhozrnnou rýži basmati nebo jasmínovou rýži.

Počet porcí: 2 porce
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 20 minut

Na rizoto s cuketou a okounem budeme potřebovat

250 g okouna nilského
160 g rýže basmati
1 cuketu
1 mrkev
rostlinný olej
sůl, pepř
eidamský sýr nebo zakysanou smetanu

Postup přípravy

  • Okouna nakrájíme na malé kousky a odstraníme případné kosti.
  • Krátce ho orestujeme na oleji, smícháme se zeleninou, podlijeme vodou a dusíme do doby, než bude zelenina měkká.
  • Nakonec smícháme s uvařenou rýží.
  • Podáváme posypané sýrem nebo se lžičkou zakysané smetany.