Vepřové maso se zeleninou

vepřové maso se zeleninou

Vepřové maso je možné připravit snad na stovky způsobů. Pokud byste si rádi uvařili zdravou rychlovku ke všednímu nebo víkendovému obědu, vyzkoušejte vepřové maso se zeleninou a těstovinami. Je chutné, výživné a zasytí. Jestliže zvolíte barevné těstoviny, například se špenátovou příchutí, budete mít oběd zas o něco pestřejší.

Počet porcí: 2 porce
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 30 minut

Na vepřové maso se zeleninou budeme potřebovat

250 g libové vepřové kýty
200 g mražené nebo čerstvé zeleniny podle chuti (např. mrkev, kukuřice)
160 g těstovin
100 g zakysané smetany
rostlinný olej
sůl, pepř

Postup přípravy

  • Maso nakrájíme na tenké nudličky nebo kostky, osolíme, opepříme a restujeme na rozpáleném oleji.
  • Jakmile se maso zatáhne, přisypeme zeleninu, podlijeme vodou a dusíme do měkka (cca 20 minut). Mezitím si uvaříme těstoviny.
  • Na konci vmícháme zakysanou smetanu.