Ovesnopšeničná kaše se lněným semínkem

ovesná kaše se lněným semínkem

Bez ovesné kaše si mnoho lidí nedokáže představit své ráno. Přinášíme vám recept na zajímavou obměnu, a to na ovesnopšeničnou kaši se lněným semínkem. Kaše se vaří z ovesných vloček a z červené pšenice. Na přípravu je o něco časově náročnější. Základ si však můžete připravit již večer. Rozhodně stojí za ochutnání.

Počet porcí: 1 porce
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 40 minut

Na porci ovesno-pšeničné kaše budeme potřebovat

200 ml mléka
40 g červené pšenice
20 g jemných ovesných vloček
10 g lněného semínka

Postup přípravy

  • Červenou pšenici večer před snídaní přebereme, vypereme a dáme vařit do hrnku s vodou. Vaříme zhruba 40 minut, stáhneme a až do rána ji necháme namočenou ve zbylé vodě.
  • Ráno si přivedeme k varu mléko, přidáme ovesné vločky a uvařenou pšenici (můžeme vlít i část vody). Vaříme asi 10 minut, v závěru přisypeme lněné semínko.
  • Podáváme s ořechy a ovocem.