Dietní kuře na paprice

dietní kuře na paprice

Jestliže máte rádi kuře na paprice, můžete jej vyzkoušet v dietnější variantě, která se chutí spolehlivě vyrovná té plnohodnotné omáčce. Výživové hodnoty jsou však přece jen příznivější. Omáčka je zahuštěna mlékem a rozmixovanou bramborou. Obměnou si tak podle tohoto receptu můžete zkusit připravit i jiné omáčky-

Počet porcí: 2 porce
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 40 minut

Na dietní kuře na paprice budeme potřebovat

300 ml vody
2 plátky kuřecích prsou
160 g těstovin nebo rýže
120 ml mléka nebo smetany
1 střední bramboru
máslo
cibuli
bobkový list
1 lžičku červené papriky
sůl, pepř

Postup přípravy

  • Kuřecí maso omyjeme, očistíme, osolíme a opepříme. Můžeme ho vařit vcelku nebo pokrájet na drobné kousky.
  • V hrnci si rozehřejeme máslo a na něm orestujeme nakrájenou cibuli. Jakmile zesklovatí, přisypeme červenou papriku, zalijeme vodou, přidáme kuřecí maso a bobkový list. Přiklopíme pokličkou a vaříme, dokud maso není měkké.
  • Zhruba po 10 minutách varu přidáme na kostičky nakrájenou bramboru.
  • Měkké maso vyjmeme, přilijeme mléko a celé rozmixujeme ponorným mixérem. Hustotu omáčky můžeme přizpůsobit přilitím vody.
  • Maso dáme zpět do omáčky a ještě chvilku ohříváme. Podáváme s celozrnnými těstovinami.