Kuřecí plátek s kukuřicí

kuřecí plátek s kukuřicí

Kuřecí plátek můžete upravit snad na sto způsobů. V kombinaci se zeleninou a smetanou je to rozhodně sázka na jistotu. V dnešním receptu vám přinášíme plátek s kukuřicí, který je plný bílkovin a díky kukuřici také vlákniny. Chuť je podtržena smetanou a jemným kořenícím přípravkem na kuře. Recept můžete vyzkoušet k obědu i k večeři a jako přílohu zvolit brambory, rýži nebo pečivo.

Počet porcí: 2 porce
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 30 minut

Na kuřecí plátky s kukuřicí budeme potřebovat

2 plátky z kuřecích prsou
100 g mražené kukuřice (možno použít i z konzervy)
50 ml smetany na vaření
rostlinný olej
koření na kuře (podle chuti – bez glutamátu)

Postup přípravy

  • Kuřecí maso očistíme, opláchneme, obalíme v koření a vložíme do olejem vymazané zapékací misky.
  • Poté bohatě zasypeme kukuřicí, přiklopíme a dáme péct do trouby rozpálené na 180 stupňů. Pečeme přibližně 45 minut, během kterých maso můžeme jednou či dvakrát obrátit.
  • Nakonec přilijeme smetanu a necháme v troubě dojít asi 10 minut.