Těstoviny se špenátem, smetanou a kuřecím masem

těstoviny se špenátem a smetanou

Těstoviny se špenátem jsou tradičním italským jídlem. Při jejich přípravě sáhněte po kvalitních těstovinách z tvrdé pšenice a čerstvém špenátu. Obě tyto ingredience doplňuje smetana a kuřecí maso, které však můžete zaměnit i za šunku (v případě chuti). Zdravé těstoviny se špenátem a smetanou zasytí na dlouhou dobu. Hodí se především k obědu.

Počet porcí: 2 porce
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 20 minut

Na těstoviny se špenátem a smetanou budeme potřebovat

250 g kuřecích prsou
160 g semolinových těstovin
120 g čerstvého špenátu
60 g smetany na vaření
rostlinný olej
sůl, pepř, česnek

Postup přípravy

  • Nejprve si dáme vařit vodu na těstoviny. Jakmile se přivede k varu, vsypeme je do ní, přidáme trochu soli a vaříme zhruba 8 minut (v závislosti na druhu těstovin).
  • Na pánvi si rozehřejeme olej, na kterém orestujeme na kousky pokrájené osolené a opepřené kuřecí maso. Přidáme spařené špenátové listy a chvilku dusíme.
  • Ke konci přidáme prolisovaný česnek a směs zalijeme smetanou. Ještě chvilku prohříváme.
  • Nakonec nalijeme na těstoviny, dobře promícháme a posypeme sýrem dle chuti.