Plněná vepřová roláda

vepřová roláda

I vepřové maso, ačkoliv je tučnější, někdy můžete zařadit do svého jídelníčku. Jestliže máte k dispozici pěkný a libový plátek vepřové kýty, můžete si z něj vyrobit roládu. Tato plněná vepřová roláda je opravdu rychlá a nevyžaduje žádné zvláštní zkušenosti v kuchyni. Při balení to chce jen trochu trpělivosti a hravě ji tak zvládne i každý začátečník za kuchyňskou linkou.

Počet porcí: 2 porce
Náročnost: středně náročné
Doba přípravy: 20 minut + 60 minut pečení

Na vepřovou roládu s nádivkou budeme potřebovat

2 plátky libové vepřové kýty
2 vejce
100 g čerstvého špenátu
máslo
rostlinný olej
sůl, pepř

Postup přípravy

  • Vepřové maso si rozložíme a naklepeme, osolíme, opepříme a necháme chvilku odpočívat. Dovnitř rolády si připravíme míchaná vajíčka, která umícháme na pánvi potřené máslem. Vajíčka spojíme s částí špenátu a dáme jej na střed plátku.
  • Plátek přehneme, stočíme do rolády a omotáme nití, aby nám lépe držel.
  • Malou roládu vložíme do zapékací misky vytřené olejem a poklademe zbylými špenátovými listy.
  • Dáme odkryté péct do trouby. Po chvilce mírně podlijeme vodou a pečeme zhruba hodinu na 180 až 200 stupňů.
  • Podáváme s čerstvou zeleninou, bramborami nebo bramborovou kaší.