Pikantní kuřecí maso na žampionech s kroupami

kuřecí maso na žampionech

Jestliže máte chuť na rychlou, chutnou a sytou směs, vyzkoušejte kuřecí maso na žampionech. Žampiony v obchodech zakoupíte během celého roku a často i za výhodnější cenu. Jako přílohu jsme zvolili ječné kroupy. Ke směsi se ale samozřejmě skvěle hodí i těstoviny, bulgur nebo rýže. Kroupy jsou plné vitamínů, minerálů a vlákniny a báječně tak zasytí. Směs je zpestřena špetkou pepře a pálivé papriky.

Počet porcí: 2 porce
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 45 minut

Na kuřecí maso na žampionech budeme potřebovat

250 g kuřecích prsou
3 rajčata
200 g žampionů
160 g středních ječných krup
100 ml smetany na vaření
1 lžíci kečupu
rostlinný olej
sůl, pepř, pálivou papriku

Postup přípravy

  • Kroupy si vypereme a dáme je vařit. Než budou měkké, uběhne zhruba 30 minut, mezitím si tedy připravíme kuřecí směs.
  • Kuřecí prsa nakrájíme na drobné kostičky a osmahneme na rozpáleném oleji.
  • Přidáme rajčata, lžíci kečupu a pokrájené žampiony, pod pokličkou dusíme asi 15 minut.
  • Na závěr zalijeme smetanou a ještě chvilku povaříme, přidáme sůl, pepř a papriku.