Drožďová polévka

drožďová polévka
zdroj: pixabay.com

Polévku s drožďovými knedlíčky můžete vyzkoušet na oběd i na večeři. Výborná drožďová polévka zahřeje i zasytí. Kromě knedlíčků ji můžete doplnit také těstovinami, luštěninami nebo krajícem celozrnného chleba.

Počet porcí: 4 porce
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 20 minut

Na drožďovou polévku budeme potřebovat

800 ml vody
2 až 3 brambory
3 mrkve
2 vejce
40 g ovesných vloček
30 g semolinových těstovin
2 kostky droždí
20 g másla
1 zeleninový bujón
sůl, pepř, majoránku

Postup přípravy

  • Na polovině másla osmahneme na kostičky nakrájené brambory spolu s mrkví a zalijeme 800 ml vody. Jakmile se polévka začne vařit, přidáme zeleninový bujón. Vaříme zhruba 15 minut.
  • Mezitím si na zbytku másla rozpustíme droždí, přidáme k němu vejce, koření (sůl, pepř, majoránka) a zahustíme ovesnými vločkami.
  • Tvarujeme malé knedlíčky a ty vhazujeme do polévky.
  • Povaříme ještě asi 5 minut, přisypeme těstoviny a necháme dojít na vypnuté ploténce.