Těstoviny s ricottou, masem a sušenými rajčaty

těstoviny s ricottou
zdroj: pixabay.com

Ricotta je syrovátkový sýr, který je svou konzistencí podobný tvarohu. Na chuť je však o něco sladší. Ricotta se skvěle hodí pro přípravu těstovin, noků a dalších jídel z italské kuchyně. Těstoviny s ricottou jsou velmi jednoduché, chutné a syté.

Počet porcí: 2 porce
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 20 minut

Na těstoviny s ricottou budeme potřebovat

250 g krůtích nebo kuřecích prsou
200 g ricotty
160 g semolinových těstovin
80 ml smetany na vaření
30 g sušených rajčat
rostlinný olej
kečup
sůl, pepř, chilli

Postup přípravy

  • V hrnci si uvaříme těstoviny. Maso lehce osmahneme na rozpáleném oleji, přidáme sušená rajčata, kečup a trošku vody. Dusíme, dokud není maso měkké.
  • Poté přidáme ricottu a hustou omáčku trošku zředíme sladkou smetanou.
  • Dochutíme solí, pepřem a špetkou chilli. Podáváme s čerstvou nebo dušenou zeleninou.