Hrachová kaše s vařeným vejcem

hrachová kaše

Hrachová kaše je levné a chutné jídlo, které však u mnoha lidí budí odpor. Hrách je luštěnina bohatá na vitamíny, vápník a hořčík. Tato hrachová kaše s vejcem je připravena z loupaného žlutého hrachu a zjemněna smetanou. Uvidíte, že vám bude určitě chutnat. Svou porci můžete doplnit i kvalitní uzeninou.

Počet porcí: 2 porce
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 50 minut

Na hrachovou kaši s vejcem budete potřebovat

200 g loupaného a půleného žlutého hrachu
60 g zakysané smetany
máslo
cibuli
pepř, sůl
4 vejce

Postup přípravy

  • Hrách pečlivě vypereme ve vlažné vodě, zalijeme studenou vodou a dáme vařit cca na 40 minut. Vody nedáváme zbytečně hodně a při vaření sbíráme pěnu.
  • Hrách se po čtyřiceti minutách začne rozvářet a vznikne hustá kaše.
  • Přebytečnou vodu slijeme a kaši ještě můžeme pomixovat ručním mixérem (není to však nutné).
  • Na hluboké pánvi si na másle osmahneme cibulku, přidáme hrách, smetanu a ještě chvilku povaříme.
  • Dochutíme solí a pepřem. Podáváme s uvařeným vejcem.