Ovesné banánové muffiny s čokoládou

banánové muffiny s čokoládou

A máme tu další variaci na úspěšné ovesné muffiny. Tentokrát jsme se rozhodli pro ovesné banánové muffiny s čokoládou, které jsou velmi jemné a dokonale se rozplývají na jazyku. Díky podmáslí, mandlím a ovesným vločkám jsou skvělým zdrojem kvalitních tuků, bílkovin i sacharidů.

Počet porcí: 12 muffinů
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 20 minut + 30 minut pečení
Výživové hodnoty: 1919 kcal (62 g bílkovin, 262 g sacharidů, 59 g tuku)

Na banánové muffiny s čokoládou budeme potřebovat

250 g podmáslí
2 zralé banány
200 g ovesných vloček
70 g pšeničné celozrnné mouky
2 vejce
40 g medu
30 g mandlové moučky
30 g čokolády s 60 % kakaa
2 lžičky třtinového cukru
vanilku
2 lžičky kypřícího prášku
1 lžičku sody

Postup přípravy

  • V míse smícháme ovesné vločky, mouku, sodu a kypřící prášek. Přidáme rozmačkané banány, vejce, cukr, med, mandlovou moučku a na kousky nalámanou čokoládu (můžeme nastrouhat na hrubém struhadle).
  • Vše zalijeme podmáslím a průběžně mícháme. Hotové těsto lijeme do vymazaných a vysypaných muffinových formiček (ideálně 6 velkých nebo 12 malých).
  • Muffiny pečeme podle velikosti formiček.