Houbový bulgur se smetanou

Houbový bulgur se smetanou

Připravte si jednoduchý a chutný houbový bulgur se smetanou. Bulgur je kvalitní pšeničná obilovina, která obsahuje mnoho cenných látek. V kombinaci s houbami a sojovým masem je sytý. Perfektně se hodí na všední i víkendový oběd.

Počet porcí: 2 porce
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 40 minut

Na houbový bulgur se smetanou budeme potřebovat

1 větší cuketu
250 g čerstvých nebo mražených hub
160 g pšeničného bulguru
100 g sojového masa (kostky)
80 ml smetany na vaření
60 g eidamu
rostlinný olej
1 zeleninový bujon, sůl, pepř

Postup přípravy

  • Uvaříme si bulgur a sojové maso. Na bulgur nalijeme vodu, přivedeme ho k varu, stáhneme z plotny a necháme pod pokličkou dojít. Sojové maso si uvaříme ve vodě okořeněné bujonem. Vaříme přibližně 15 minut.
  • V hrnci nebo v hluboké pánvi na slunečnicovém oleji orestujeme sojové maso, přidáme houby a cuketu, zalijeme vodou a dusíme asi 20 minut – do vypaření přebytečné vody.
  • Po této době vmícháme uvařený bulgur a hotovou směs zalijeme smetanou. Ještě chvilku povaříme. Podáváme se strouhaným sýrem a čerstvou zeleninou.