Zapečené cannelloni plněné mletým masem

cannelloni plněné mletým masem

Cannelloni je méně známý druh těstovin využívající se na zapékání (obdobně jako lasagne). Můžete je zkusit s masem, špenátem nebo sýrovou omáčkou. Naše zapečené cannelloni plněné mletým masem vám určitě zachutnají. V receptu najdete kuřecí maso, rajčata, tvrdý sýr nebo vajíčka.

Počet porcí: 2 porce
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 20 minut + 20 minut zapékání

Na cannelloni s mletým masem budeme potřebovat

250 g mletého kuřecího masa
4 rajčata
cca 100 g cannelloni
120 g žampionů
2 vejce
60 g eidamu
70 ml mléka
1 lžíci kečupu
rostlinný olej
cibuli, česnek
sůl, pepř, bazalku

Postup přípravy

  • Žampiony, cibuli a rajčata nakrájíme. Rajčata předtím ještě spatříme horkou vodou a oloupeme.
  • Na rozpáleném oleji orestujeme cibuli, přidáme mleté kuřecí maso a počkáme, až se opeče. Dále přidáme žampiony, rajčata, kečup, sůl a pepř.
  • Pod pokličkou dusíme cca 15 minut, na závěr přidáme česnek a bazalku. Cannelloni si před plněním povaříme v osolené vodě. Vaříme cca 5 minut – musí být pevné.
  • Připravenou směsí plníme cannelloni a dáváme do vymazaného pekáčku. Nakonec zalijeme vajíčkem s mlékem a nastrouhaným sýrem.
  • Zapékáme v troubě na 180 stupňů cca 20 minut. Podáváme s hlávkovým salátem a čerstvými rajčaty.