Kuskus s cuketou a sojovým masem

kuskus s cuketou

Kuskus je velmi oblíbené a zároveň na přípravu jednoduché jídlo. Vyzkoušejte náš kuskus s cuketou a sojovým masem, který je rychlý, levný a zasytí. Cuketu můžete nahradit také patizonem, kedlubnou nebo jinou zeleninou. Zeleniny si dopřejte dostatek, dodáte svému tak vitamíny a vlákninu.

Počet porcí: 2 porce
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 40 minut

Na kuskus s cuketou budeme potřebovat

1 větší cuketu
3 mrkve
160 g celozrnného kuskusu
100 g sojového masa (kostky)
rostlinný olej
1 zeleninový bujón
česnek
sůl, pepř
60 g eidamu na posypání

Postup přípravy

  • Podle návodu si uvaříme sojové maso. Vaříme ve vodě ochucené zeleninovým bujónem po dobu cca 15 minut.
  • Na pánvi rozpálíme olej, maso orestujeme a přidáme na kostičky nakrájenou cuketu s mrkví. Trochu podlijeme vodou a dusíme asi 20 minut.
  • Mezitím si připravíme kuskus – nalijeme na něj horkou vodu podle návodu a necháme pod pokličkou bobtnat.
  • Hotový kuskus na závěr přidáme k zelenině a masu.
  • Dochutíme solí, pepřem a česnekem. Podáváme sypané sýrem, s čerstvou zeleninou.