Pečený pstruh na másle

pstruh pečený v troubě na másle

Pstruh je chutná a zdravá ryba, lovená ve vodách po celém světě. U nás v Čechách je nejznámější pstruh obecný potoční. V obchodech ho můžete zakoupit jako čerstvého nebo zmrazeného. Báječně se hodí na pečení v troubě i přípravu na grilu. Jeho maso má vysoký podíl bílkovin, doplněný kvalitními nenasycenými kyselinami

Počet porcí: 2 porce
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 40 minut

Na 2 pečené pstruhy budeme potřebovat

2 střední pstruhy
cibuli
máslo
sůl, kmín

Postup přípravy

  • Pstruha omyjeme pod tekoucí vodou a vložíme do máslem vymazané zapékací mísy.
  • Pokmínujeme, posolíme a poklademe nakrájenou cibulí.
  • Pečeme na 180 stupňů cca 30 minut.