Bramborová kaše

bramborová kaše

Bramborová kaše je v českých domácnostech tradiční přílohou. Výborně se hodí k pečenému maso i rybám. Jestliže vám zbude, můžete ji zužitkovat například ve formě placek. Přinášíme vám recept na lehkou a krásně našlehanou bramborovou kaši, kterou si můžete dopřát i v redukčním jídelníčku.>

Počet porcí: 2 porce
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 20 minut vaření + 5 minut šlehání

Na bramborovou kaši budeme potřebovat

500 až 600 g brambor
200 ml mléka
kousek másla
sůl, kmín

Postup přípravy

  • Brambory si oškrabeme, nakrájíme na malé kousky, přidáme sůl a kmín, přivedeme k varu a vaříme doměkka (cca 20 minut podle velikosti). Poté scedíme, rozmačkáme, přilijeme ohřáté mléko a do hrnce vhodíme kousek másla.
  • Ochutíme solí a drceným kmínem. Šleháme, dokud kaše není hladká a bez hrudek.