Krémová pórková polévka s červenou čočkou

krémová pórková polévka

Krémovou pórkovou polévku si můžete připravit z čerstvého i mraženého póru. Místo tučné smetany se v receptu na zahušťování používá mléko a rozmixované brambory. Krémová pórková polévka s čočkou je hutná a díky luštěnině i skvěle zasytí.

Počet porcí: 4 porce
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 20 minut

Na pórkovou polévku s červenou čočkou budeme potřebovat

800 ml vody
200 g čerstvého pórku
2 větší brambory
100 ml mléka
60 g loupané červené čočky
máslo
1 zeleninový bujón
libeček

Postup přípravy

  • Brambory nakrájíme na drobné kostičky, pór na kolečka. Oboje orestujeme na másle a zalijeme vodou. Přidáme bujón a vaříme cca 20 minut.
  • Mezitím si uvaříme čočku, kterou před vařením řádně vypereme.
  • Po změknutí zeleniny stáhneme z plotny, přilijeme mléko a dohladka rozmixujeme.
  • Nakonec přidáme uvařenou čočku a sušený libeček.