Marokánky s ořechy, rozinkami a kandovaným ovocem

marokánky s kandovaným ovocem

Jednoduché zdravé marokánky si můžete dopřát nejen o Vánocích, ale také jako rychlou sytou svačinkou před sportem nebo po něm. Základ marokánek tvoří mandle a vlašské ořechy. Hmotu pak spojují rychlé cukry v podobě medu a třtinového cukru. Nesmíme zapomenout ani na kvalitní hořkou čokoládu, kterou se marokánky tradičně polévají.

Počet porcí: cca 30 marokánek
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 20 minut
Výživové hodnoty na kus: 80 kcal (1,3 g bílkovin, 8,3 g sacharidů, 4,2 g tuku)

Na marokánky s kandovaným ovocem budeme potřebovat

100 g třtinového cukru
2 lžíce medu
75 g plátků mandlí
75 g nasekaných vlašských ořechů
50 g rozinek
40 g pšeničné hladké mouky
40 ml polotučného mléka
30 g kandovaného ovoce
30 g másla
+ 50 g hořké čokolády (min 45 % kakaa)

Postup přípravy

  • Na pánvi si rozpustíme máslo, med a cukr. Mícháme do té doby, než vznikne tekutá hmota.
  • V míse smícháme mandle, ořechy, rozinky, kandované ovoce a hladkou mouku. Obě směsi spojíme dohromady s pomocí trochy mléka.
  • Dobře promícháme. Plech si vyložíme pečícím papírem a rukama namočenýma ve studené vodě tvarujeme malé placičky.
  • Pečeme na 180 stupňů cca 10 až 15 minut.
  • Marokánky necháme zchladnout na plechu.
  • Hladkou stranu nakonec potíráme čokoládou rozpuštěnou ve vodní lázni.