Krémová květáková polévka

Krémová květáková polévka

Krémovou polévku si můžete vytvořit skoro z každé zeleniny. Základem krémové květákové polévky jsou brambory, doplněné mrkví a květákem. Polévka poslouží především jako chutná a sytá večeře. Hodí se ale samozřejmě i k obědu.

Počet porcí: 2 až 4 porce
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 20 minut

Na krémovou květákovou polévku budeme potřebovat

800 ml vody
2 větší brambory
2 větší mrkve
cca 200 g květáku
100 ml mléka
máslo
1 zeleninový bujon
polévkové bylinky (majoránku, saturejku, petržel apod.)

Postup přípravy

  • Všechnu zeleninu si omyjeme a pokrájíme na drobné kostičky. Květák a mrkev krátce orestujeme na rozpuštěném másle a přidáme vodu spolu se zeleninovým bujonem.
  • Do vody vsypeme brambory a vaříme cca 20 minut.
  • Přidáme mléko, dohladka rozmixujeme ponorným mixerem a dochutíme polévkovými bylinkami. Podáváme samotné nebo s celozrnným chlebem.