Vanilkový tvarožník bez mouky

vanilkový tvarožník
zdroj: pixabay.com

Skvělé moučníky si snadno připravíte i bez mouky. Vanilkový tvarožník je osvěžující dezert, který si můžete dopřát k snídani i ke svačině. Je chutný a plný bílkovin. Jestliže si chcete vanilkový tvarožník připravit ještě o něco zdravěji než v tomto receptu, tak ochucený tvaroh nahraďte klasickým nízkotučným tvarohem a jeho chuť dolaďte vanilkovým extraktem a třtinovým cukrem.

Počet porcí: 4 až 6 porcí 
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 20 minut + 30 minut pečení
Výživové hodnoty: 968 kcal
(60 g bílkovin, 112 g sacharidů, 32 g tuků)

Na vanilkový tvarožník bez mouky budeme potřebovat

1 vaničku odtučněného tvarohu
1 vaničku ochuceného vanilkového tvarohu
2 vejce (žloutky a bílky zvlášť)
50 g jemné pšeničné (nebo špaldové) krupičky
25 g medu

30 g jemných ovesných vloček
2 lžičky mletého kokosu
1 lžičku kakaa
1 lžičku medu
1 lžičku slunečnicového oleje

Postup přípravy

  • Tvarohy smícháme se žloutky, medem a krupicí.
  • Přidáme vyšlehaný sníh z bílků.
  • Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy.
  • Z vloček, kokosu, kakaa, kapky medu a oleje si vytvoříme posypku – suroviny smícháme a zlehka opražíme na pánvi, nasypeme na těsto.
  • Poté dáme tvarožník do trouby, pečeme přibližně 30 minut na 180 °C.