Tuňáková pomazánka

tuňáková pomazánka
zdroj: pixabay.com

Lehká pomazánka z tuňáka se nejlépe hodí k čerstvému křupavému pečivu. V českých domácnostech se pro ni běžně používá termín „rybičková pomazánka“, většinou se však jedná o pomazánku z tuňáka, protože právě tuňákové konzervy jsou nejdostupnější. Pomazánka se skvěle hodí na svačinu, ke snídani i na večeři. Tuňáková pomazánka je sytá a plná bílkovin. Doporučujeme použít tuňáka ve vlastní šťávě, který neobsahuje přebytečné množství oleje a je tak vcelku dietní.

Počet porcí: 4 až 6 porcí 
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 15 minut

Na tuňákovou pomazánku budeme potřebovat

80 g tuňáka ve vlastní šťávě (1 menší konzervu)
60 g smetanového sýru (Lučina, Philadelphia)
20 g (1 trojúhelníček) taveného sýru
2 vejce
1 lžičku hořčice
1 menší cibuli
4 kyselé okurky
sůl, pepř

Postup přípravy

  • Vejce uvaříme natvrdo, smícháme s tuňákem, se sýry a s hořčicí.
  • Na jemno pokrájíme cibuli a kyselé okurky nastrouháme.
  • Vše spojíme dohromady a dochutíme pepřem a solí, případně dalším oblíbeným kořením.
  • Necháme alespoň hodinu odležet v ledničce a pak podáváme s čerstvým nebo rozpečeným pečivem.