pomalu pečená kachna
Maso a ryby

Pomalu pečená kachna s červeným zelím

15/02/2017

Ačkoliv kachna není příliš dietní jídlo, tak jednou za čas si ji určitě můžete dopřát, pokud ji máte rádi. Jestliže chcete, aby se vám kachny vypekl všechen tuk, ale maso nebylo vysušené, je sázkou na […]

hrachový eintopf se zelím a kuřecím masem
Maso a ryby

Hrachový eintopf se zelím a kuřecím masem

01/10/2013

Eintopf je tradiční německý pokrm, který se připravuje „v jednom hrnci“. Jeho základem je většinou nějaká luštěniny, ke které se přidá zelenina a případně i maso. Vyzkoušejte tento hrachový eintopf, kde se hrách doplní mrkví, bramborami […]

bramborové placky
Přílohy k jídlu

Bramborové placky se zelím

05/05/2013

Pokud máte dnes chuť na sytou večeři, připravte si bramborové placky se zelím podle receptu původně z časopisu Albert. Zelí můžete podle chuti nahradit třeba cuketou nebo kapustou. Bramborové placky doporučuji péct na pánvi bez […]

hrachová polévka
Luštěninové polévky

Hrachová polévka s mrkví

09/02/2013

Luštěninová hrachová polévka připravená ze suchého žlutého hrachu se hodí k obědu i jako samostatné jídlo k večeři. Vyzkoušejte ji z celozrnným pečivem, například s plátkem žitného chleba. Hrachovka dobře ladí k pokrmům z masa, zeleniny, […]