těstoviny se špenátem a smetanou
Maso a ryby

Těstoviny se špenátem, smetanou a kuřecím masem

04/04/2013

Těstoviny se špenátem jsou tradičním italským jídlem. Při jejich přípravě sáhněte po kvalitních těstovinách z tvrdé pšenice a čerstvém špenátu. Obě tyto ingredience doplňuje smetana a kuřecí maso, které však můžete zaměnit i za šunku […]

vepřová roláda
Maso a ryby

Plněná vepřová roláda

03/04/2013

I vepřové maso, ačkoliv je tučnější, někdy můžete zařadit do svého jídelníčku. Jestliže máte k dispozici pěkný a libový plátek vepřové kýty, můžete si z něj vyrobit roládu. Tato plněná vepřová roláda je opravdu rychlá […]

vaječná omeleta se šunkou a sýrem
Mléčné produkty

Vaječná omeleta se šunkou a sýrem

28/03/2013

Máme pro vás další rychlovku, a to jednoduchou vaječnou omeletu se šunkou a sýrem. Omeleta zachutná i náročnějším jedlíkům. Skvěle se hodí k večeři i k obědu. Jako přílohu můžete zvolit celozrnné pečivo nebo brambory. […]

hovězí plátky na česneku
Maso a ryby

Hovězí plátky na česneku s vařenou zeleninou

27/03/2013

Ani na hovězí maso bychom ve svém jídelníčku neměli zapomínat. V obchodech hledejte maso, které bude kvalitní a čerstvé – nešizené. Hovězí si pak můžete připravit na stovky způsobů. Vynikající a rychlé na přípravu je […]

kuřecí maso na žampionech
Kroupy a obilky

Pikantní kuřecí maso na žampionech s kroupami

26/03/2013

Jestliže máte chuť na rychlou, chutnou a sytou směs, vyzkoušejte kuřecí maso na žampionech. Žampiony v obchodech zakoupíte během celého roku a často i za výhodnější cenu. Jako přílohu jsme zvolili ječné kroupy. Ke směsi […]

zapečená rýže se špenátem
Mléčné produkty

Zapečená rýže se špenátem

20/03/2013

Pokud máte chuť na rýži, můžete si ji zkusit připravit jako zapečenou a v neobvyklé kombinaci se špenátem. Na zapékání můžete použít kulatozrnnou i dlouhozrnnou rýži. Výborně chutná indická rýže basmati a za doporučení stojí […]

drožďová polévka
Obiloviny

Drožďová polévka

19/03/2013

Polévku s drožďovými knedlíčky můžete vyzkoušet na oběd i na večeři. Výborná drožďová polévka zahřeje i zasytí. Kromě knedlíčků ji můžete doplnit také těstovinami, luštěninami nebo krajícem celozrnného chleba.

tvarohová pomazánka s pažitkou a mrkví
Mléčné produkty

Tvarohová pomazánka s pažitkou, mrkví a vajíčkem

18/03/2013

Tvarohové pomazánky jsou chutné, zdravé a dietní. Pomocí rozmanitých ingrediencí je můžete vytvářet v mnoha různých variacích. Dnešní recept je ryze jarní. Klasická tvarohová pomazánka s pažitkou a mrkví vás určitě dostane v kombinaci s […]

těstoviny s ricottou
Maso a ryby

Těstoviny s ricottou, masem a sušenými rajčaty

15/03/2013

Ricotta je syrovátkový sýr, který je svou konzistencí podobný tvarohu. Na chuť je však o něco sladší. Ricotta se skvěle hodí pro přípravu těstovin, noků a dalších jídel z italské kuchyně. Těstoviny s ricottou jsou […]