cannelloni plněné mletým masem
Maso a ryby

Zapečené cannelloni plněné mletým masem

28/02/2013

Cannelloni je méně známý druh těstovin využívající se na zapékání (obdobně jako lasagne). Můžete je zkusit s masem, špenátem nebo sýrovou omáčkou. Naše zapečené cannelloni plněné mletým masem vám určitě zachutnají. V receptu najdete kuřecí […]

rýžový nákyp s tvarohem
Mléčné produkty

Rýžový nákyp s tvarohem

25/02/2013

Zdravý rýžový nákyp s tvarohem si určitě zamilujete. Ačkoliv recept není nijak pracný, vyhraďte si na něj dostatek času. Rýže se v mléce vaří alespoň 30 minut, nějaký čas zabere příprava a dalších cca 30 […]

ořechový koláč
Mléčné produkty

Ořechový koláč se semínky

21/02/2013

Jednoduchý ořechový koláč se semínky můžete vyzkoušet na svačinu i na snídani. Jeho základem je celozrnná mouka spolu s medem, sušeným ovocem a mletými ořechy. Koláč je lehce stravitelný a plný kvalitních rostlinných olejů. Zdravý […]

bramborová kaše
Mléčné produkty

Bramborová kaše

19/02/2013

Bramborová kaše je v českých domácnostech tradiční přílohou. Výborně se hodí k pečenému maso i rybám. Jestliže vám zbude, můžete ji zužitkovat například ve formě placek. Přinášíme vám recept na lehkou a krásně našlehanou bramborovou […]

krémová pórková polévka
Krémové polévky

Krémová pórková polévka s červenou čočkou

13/02/2013

Krémovou pórkovou polévku si můžete připravit z čerstvého i mraženého póru. Místo tučné smetany se v receptu na zahušťování používá mléko a rozmixované brambory. Krémová pórková polévka s čočkou je hutná a díky luštěnině i […]

těstoviny carbonara
Obiloviny

Těstoviny á la carbonara

12/02/2013

Jestliže patříte mezi milovníky těstovin, určitě vyzkoušejte tento recept, který svou chutí připomíná tradiční italské těstoviny carbonara. Jen smetana je nahrazena mlékem a slanina kvalitní vepřovou šunkou.Těstoviny á la carbonara vám určitě zachutnají.

ovesná kaše s banánem a semínky
Mléčné produkty

Ovesná kaše se semínky

11/02/2013

Ovesná kaše je snídaně, která se snad nikdy nepřejí. Jejím základem jsou ovesné vločky. Můžete použít buď klasické, které si večer před přípravou namočíte nebo jemné, ze kterých můžete kaši připravit okamžitě. Ke kaši se […]

Krémová květáková polévka
Krémové polévky

Krémová květáková polévka

10/02/2013

Krémovou polévku si můžete vytvořit skoro z každé zeleniny. Základem krémové květákové polévky jsou brambory, doplněné mrkví a květákem. Polévka poslouží především jako chutná a sytá večeře. Hodí se ale samozřejmě i k obědu.

lívance z ovesných vloček
Lívance, palačinky a vafle

Lívance s ovesnými vločkami

09/02/2013

Lívance z ovesných vloček zasytí nejen o sobotním ránu. Jsou snadné a rychlé na přípravu, takže je hravě zvládnete vytvořit i v pracovních dnech. Skvěle se k nim hodí jogurt, javorový sirup, banán i jablko. […]

žitný perník
Mléčné produkty

Žitný perník s marmeládou

09/02/2013

Základ žitného perníku tvoří hladká a žitná mouka, na vláčnosti těsta přidává jablko a jahodová zavařenina. Tu samozřejmě můžete zvolit i podle své chuti. Můžete tak sáhnout i po malinovém, borůvkovém nebo meruňkovém džemu. Žitný […]

Borůvkové muffiny
Mléčné produkty

Borůvkové muffiny se zakysanou smetanou a mandlovými lupínky

08/02/2013

Lehké a méně sladké borůvkové muffiny ze zakysané smetany jsou výborným moučníkem během letních měsíců, kdy dozrávají borůvky, i po zbytek roku, kdy můžete použít borůvky mražené. Tyto muffiny si také snadno připravíte s ostružinami, malinami […]