masové kuličky v rajské omáčce
Maso a ryby

Masové kuličky v rajské omáčce

9.5.2017

Rajská omáčka je tradičním pokrmem české kuchyně. Obvykle se podává s plátkem hovězího nebo vepřového masa. Své příznivce si ale najdou i masové kuličky v rajské omáčce, které jsou velmi jednoduché na přípravu a v […]

hovězí roštěná s rýží
Maso a ryby

Hovězí roštěná

1.5.2017

Spousta kuchařek si myslí, že vaření omáček je velká věda. Naše hovězí roštěná je opravdu jednoduchá, že ji zvládne připravit i úplný začátečník v kuchyni. Budete na ni potřebovat kvalitní libové hovězí maso, dobrý vývar […]

kuře na paprice jako od babičky
Maso a ryby

Kuře na paprice jako od babičky

11.4.2017

Nevíte, co dnes vařit? Inspirujte se naším receptem na kuře na paprice. Ujišťujeme vás, že bude chutnat jako od babičky. Recept lze použít na celé kuře, které si před vařením rozporcujete na čtyři díly. Můžete […]

pečená vepřová kýta v troubě
Maso a ryby

Pečená vepřová kýta v troubě

20.2.2017

Jestliže máte chuť na pečené vepřové maso, můžete si připravit vepřovou kýtu v troubě podle našeho receptu. Když se vepřové maso peče pomalu, tak rozhodně nemusí být vysušené. Na pečení je ale potřeba dostatek času […]

hovězí svíčková na smetaně
Maso a ryby

Hovězí svíčková na smetaně – i pro začátečníky

24.1.2017

Svíčková na smetaně je tradičním pokrmem české kuchyně, který by měla umět uvařit každá hospodyňka. Hledáte recept na rychlou, jednoduchou a „odlehčenou“ svíčkovou omáčku? Pak můžete vyzkoušet ten náš. Každá rodina má nějaký tradiční recept, […]

španělský ptáček
Maso a ryby

Španělský ptáček z hovězího masa

8.11.2016

Španělský ptáček je jedním z receptů, který na první pohled vypadá složitě, ve skutečnosti ale tak náročný na přípravu není. Budete na něj potřebovat libové hovězí maso (ideálně plátky z roštěné), kvalitní hořčici, párky a […]

plněné papriky s rajskou
Maso a ryby

Plněné papriky s rajskou omáčkou

4.11.2016

Plněné papriky si můžete připravit na desítky způsobů. V kombinaci s rajskou omáčkou, houskovým knedlíkem nebo třeba těstovinami jsou však nejchutnější. Na plnění jsou ideální tenkostěnné kapie, které nemusí být nutně jenom zelené barvy. Dobře […]

kuřecí guláš
Maso a ryby

Kuřecí guláš

6.7.2016

Tenhle vynikající kuřecí guláš si připravíte během okamžiku. Můžete na něj použít kuřecí prsní nebo stehenní řízky. Je zajímavou alternativou k hovězímu nebo vepřovému guláši. Doporučujeme ho podávat se semolinovými těstovinami nebo s celozrnným knedlíkem […]

bramborová polévka
Recepty na polévky

Bramborová polévka se zeleninou a houbami

22.6.2016

Máme pro vás už druhý osvědčený recept na bramborovou polévku, jejíž příprava zabere jen chviličku. Tato bramboračka je ideální na jarní a letní měsíce, kdy máte k dispozici čerstvé hříbky z lesa a také nové […]

rajská omáčka z čerstvých rajčat
Maso a ryby

Rajská omáčka z čerstvých rajčat

1.10.2015

Rajská omáčka z čerstvých rajčat je v porovnání s tou z rajčatového pyré či protlaku mnohem lepší. Pokud tedy na své zahrádce máte bohatou úrodu, že už si s ní nevíte rady, neváhejte si tuto […]

vepřové na paprice se smetanou
Maso a ryby

Vepřové na paprice se smetanou

27.9.2015

Hledáte tip na rychlý a dobrý oběd? Vyzkoušejte vepřové na paprice se smetanou, které skvěle chutná s těstovinami nebo rýží. Recept se dá navíc připravit i bez lepku a pokud použijete rostlinnou smetanu, tak i […]

zeleninová polévka s bramborem
Recepty na polévky

Zeleninová polévka s bramborem

27.1.2015

Tato zeleninová polévka je báječným společníkem do sychravých zimních dní. Skvěle se hodí k obědu a je výborná i k večeři. Zeleninu můžete použít čerstvou nebo i mraženou. Opravdu ní nešetřete. Pokud bude polévka na […]

květáková polévka s mrkví a bramborem
Krémové polévky

Květáková polévka s mrkví a bramborem

20.1.2015

Květáková polévka se dá připravit celoročně. Květák je rychle uvařený a polévku tak zvládnete i na poslední chvíli. Navíc díky další zelenině – bramborám a mrkvi – je polévka sama o sobě krásně hustá. Stačí […]

tradiční rajská omáčka s vepřovým masem
Maso a ryby

Tradiční rajská omáčka s vepřovými plátky

9.10.2014

Rajská omáčka je opravdu klasika, kterou by měl umět uvařit každý kuchař. Díky Zdravé kuchařce si rajskou můžete připravit v odlehčené, ale stejně dobré verzi, jak ji znáte od své maminky nebo babičky. Na zahušťování […]

domácí bramboračka
Recepty na polévky

Rychlá domácí bramboračka se zeleninou

13.6.2014

Bramboračka je tradiční česká polévka, která se dá připravit na desítky způsobů – s houbami, bez hub, s kousky zeleniny, s jemně strouhanou zeleninou. My jsme pro ni dnes zvolili klasickou barevnou – mrkev, celer, […]

hovězí guláš s celozrnným knedlíkem
Maso a ryby

Hovězí guláš s celozrnným knedlíkem

2.11.2013

Ačkoliv recept na hovězí guláš zní trošku složitěji, rozhodně se ho nemusíte děsit. Je nenáročný na čas i suroviny. Budete potřebovat jen kvalitní hovězí maso – buď libovou kližku nebo klidně i zadní hovězí, které […]

vepřové karbanátky se žampiony
Maso a ryby

Vepřové karbanátky se žampiony

28.8.2013

Dostali jste chuť na šťavnaté karbanátky? Pokud se rozhodnete pro smažené, nejedná se o zrovna nejzdravější variantu. Proto je mnohem lepší je péci v troubě. Rovněž je zbytečné vepřové karbanátky obalovat ve strouhance nebo strouhanku přidávat do […]

karbanátky z krůtího masa
Maso a ryby

Krůtí karbanátky

18.6.2013

Karbanátky z krůtího masa jsou rychlé a dietní, ideální k obědu či k večeři. Kromě libového masa obsahují také zeleninu, vajíčko a celá směs je zahuštěna hraškou. Ideální přílohou ke karbanátkům jsou brambory nebo bramborová […]

segedínský guláš
Maso a ryby

Dietní segedínský guláš

27.5.2013

Máte rádi segedín a nechcete se ho vzdávat ani při dietě nebo zdravém stravování? Připravte si ho bez zbytečného tuku a z kvalitních surovin. Na dietní segedínský guláš použijte jen libové maso a sádlo nahraďte […]

hrachová polévka
Luštěninové polévky

Hrachová polévka s mrkví

9.2.2013

Luštěninová hrachová polévka připravená ze suchého žlutého hrachu se hodí k obědu i jako samostatné jídlo k večeři. Vyzkoušejte ji z celozrnným pečivem, například s plátkem žitného chleba. Hrachovka dobře ladí k pokrmům z masa, zeleniny, […]