těstoviny s hlívou ústřičnou
Maso a ryby

Těstoviny s hlívou ústřičnou a drůbežím masem

05/06/2013

Hlíva ústřičná je houba, která příznivě ovlivňuje vysokou hladinu cholesterolu, snižuje cukr v krvi a regeneruje orgány. Můžete si ji vypěstovat doma na zahrádce nebo zakoupit v obchodě. Připravte si těstoviny s hlívou ústřičnou a […]

zapečený lilek
Mléčné produkty

Zapečený lilek se sýrem, rýží a žampiony

01/06/2013

Pokud máte rádi lilek, zkuste si připravit podle tohoto jednoduchého a rychlého receptu. Zapečený lilek se sýrem se hodí na oběd i k večeři. Ačkoliv se jeho příprava může zdát na první pohled složitá, zvládnete […]

domácí pizza z celozrnné mouky
Obiloviny

Domácí pizza z celozrnné mouky

28/05/2013

Snad každý z nás si už doma zkusil upéct svou vlastní pizzu. Domácí pizza není vždy ideální a chvíli to trvá, než najdeme ten pravý recept. Díky Zdravé kuchařce můžete vyzkoušet domácí pizzu z celozrnné […]

segedínský guláš
Maso a ryby

Dietní segedínský guláš

27/05/2013

Máte rádi segedín a nechcete se ho vzdávat ani při dietě nebo zdravém stravování? Připravte si ho bez zbytečného tuku a z kvalitních surovin. Na dietní segedínský guláš použijte jen libové maso a sádlo nahraďte […]

lasagne s mletým masem
Maso a ryby

Lasagne s mletým masem a bešamelem

27/04/2013

Lasagne s mletým masem a bešamelovou omáčkou jsou klasikou, kterou by měl zvládnout připravit každý milovník italské kuchyně. V dnešním příspěvku si představíme odlehčené lasagne, které jsou velice chutné a rozhodně nejsou nijak ochuzené (ačkoliv […]

zapečená rýže se špenátem
Mléčné produkty

Zapečená rýže se špenátem

20/03/2013

Pokud máte chuť na rýži, můžete si ji zkusit připravit jako zapečenou a v neobvyklé kombinaci se špenátem. Na zapékání můžete použít kulatozrnnou i dlouhozrnnou rýži. Výborně chutná indická rýže basmati a za doporučení stojí […]

hrachová kaše
Mléčné produkty

Hrachová kaše s vařeným vejcem

12/03/2013

Hrachová kaše je levné a chutné jídlo, které však u mnoha lidí budí odpor. Hrách je luštěnina bohatá na vitamíny, vápník a hořčík. Tato hrachová kaše s vejcem je připravena z loupaného žlutého hrachu a zjemněna […]

cannelloni plněné mletým masem
Maso a ryby

Zapečené cannelloni plněné mletým masem

28/02/2013

Cannelloni je méně známý druh těstovin využívající se na zapékání (obdobně jako lasagne). Můžete je zkusit s masem, špenátem nebo sýrovou omáčkou. Naše zapečené cannelloni plněné mletým masem vám určitě zachutnají. V receptu najdete kuřecí […]

pstruh pečený v troubě na másle
Maso a ryby

Pečený pstruh na másle

20/02/2013

Pstruh je chutná a zdravá ryba, lovená ve vodách po celém světě. U nás v Čechách je nejznámější pstruh obecný potoční. V obchodech ho můžete zakoupit jako čerstvého nebo zmrazeného. Báječně se hodí na pečení […]

pečené krůtí maso se zeleninou a zakysanou smetanou
Maso a ryby

Krůtí prsa se zeleninou a zakysanou smetanou

12/02/2013

Jednoduchý a chutný recept na pečená krůtí prsa se zeleninou a zakysanou smetanou vám zabere jen pár minut. Krůtí maso můžete klidně nahradit kuřecím a zeleninu použít čerstvou či mraženou, podle své chuti. Dietní krůtí […]