těstoviny s vepřovým masem
Maso a ryby

Těstoviny s vepřovým masem a žampiony

12/04/2017

Tato omáčka z vepřového masa, žampionů a rajského protlaku je ideální nejen na těstoviny. Jedná se o rychlovku, kterou snadno připravíte během všedního dne a neurazíte s ní ani na víkendový oběd. Tyto těstoviny s […]

kuře na paprice jako od babičky
Maso a ryby

Kuře na paprice jako od babičky

11/04/2017

Nevíte, co dnes vařit? Inspirujte se naším receptem na kuře na paprice. Ujišťujeme vás, že bude chutnat jako od babičky. Recept lze použít na celé kuře, které si před vařením rozporcujete na čtyři díly. Můžete […]

vepřový guláš z plecka nebo kýty
Maso a ryby

Vepřový guláš z plecka nebo kýty

06/04/2017

Vepřový guláš jsou tradičním pokrmem české kuchyně. S naší Zdravou kuchařkou si připravíte snadný a rychlý guláš, který vám nepřivodí pocity těžkosti. Náš recept je chuťové vyladěný a guláš se navíc nemusí zahušťovat moukou, takže […]

rajská omáčka s hovězím masem
Maso a ryby

Rajská omáčka s hovězím masem

15/03/2017

Rajská omáčka s hovězím masem je českou klasikou. Podle našeho receptu si ji můžete uvařit snadno, rychle a také zdravě. Stačí si vybrat kvalitní hovězí maso a jako přílohu použít semolinové těstoviny, rýži nebo domácí […]

kuřecí karbanátky se sýrem
Maso a ryby

Kuřecí karbanátky se sýrem

13/03/2017

Omrzely vás kuřecí plátky či steaky? Zkuste jednou změnu – ochutnejte kuřecí karbanátky se sýrem, cibulkou, česnekem a mletou paprikou podle našeho osvědčeného receptu. Ideální přílohou ke karbanátkům jsou brambory v jakékoliv úpravě nebo čerstvá […]

kuřecí prsa na žampionech
Maso a ryby

Kuřecí prsa na žampionech

08/03/2017

Kuřecí maso si můžete připravit na desítky způsobů. Jedním z těch oblíbených jsou kuřecí prsa na žampionech, kde si vystačíte jen s jedním hrncem a s minimem surovin. Je to rychlý oběd i večeře. Záleží […]

šťavnatá vepřová pečeně
Maso a ryby

Šťavnatá vepřová pečeně

06/03/2017

Šťavnatá vepřová pečeně se hodí nejen na sváteční oběd. Připravte si ji podle našeho receptu, který je inspirovaný Kuchařkou pro dceru. Ačkoliv se recept může zdát na první pohled složitý, rozhodně se ho nemusíte obávat. […]

šťouchané brambory s cibulkou
Mléčné produkty

Šťouchané brambory s cibulkou

01/03/2017

Šťouchané brambory jsou tradiční českou přílohou, která se dá připravit na desítky způsobů. My jsme dnes přichystali šťouchané brambory s cibulkou. Hravě je zvládne i každý začátečník. Pokud nemáte chuť na obyčejné vařené brambory a […]

plněné bramborové knedlíky uzeným masem
Maso a ryby

Plněné bramborové knedlíky uzeným masem

22/02/2017

Pochutnejte si na bramborových knedlících s uzeným masem jako od babičky. Ve Zdravé kuchařce jsme pro vás připravili recept, který sklidí úspěch i k nedělnímu obědu. Na plněné knedlíky už nemusíte chodit jen do hospody, […]

pečená vepřová kýta v troubě
Maso a ryby

Pečená vepřová kýta v troubě

20/02/2017

Jestliže máte chuť na pečené vepřové maso, můžete si připravit vepřovou kýtu v troubě podle našeho receptu. Když se vepřové maso peče pomalu, tak rozhodně nemusí být vysušené. Na pečení je ale potřeba dostatek času […]

pomalu pečená kachna
Maso a ryby

Pomalu pečená kachna s červeným zelím

15/02/2017

Ačkoliv kachna není příliš dietní jídlo, tak jednou za čas si ji určitě můžete dopřát, pokud ji máte rádi. Jestliže chcete, aby se vám kachny vypekl všechen tuk, ale maso nebylo vysušené, je sázkou na […]

bramborový salát s majonézou
Mléčné produkty

Tradiční bramborový salát s majonézou

06/02/2017

Nemáte osvědčený recept na bramborový salát? Pak vyzkoušejte salát podle Zdravé kuchařky, který obsahuje jen samé dobré ingredience – mrkev, hrášek, vajíčka a nesmí chybět ani kvalitní majonéza. Pokud hledáte inspiraci, tak právě tenhle jednoduchý […]

boloňské špagety
Maso a ryby

Boloňské špagety z mletého masa

30/01/2017

Na boloňské špagety už nemusíte chodit pouze do restaurace. Připravte s je doma podle našeho osvědčeného receptu a určitě vám zachutnají. Jsou rychlé a syté, ideální jako všední i víkendový oběd. Jestliže patříte mezi milovníky […]

italské rizoto s kuřecím masem
Maso a ryby

Italské rizoto s kuřecím masem

29/01/2017

Rizoto je ideální rychlovka, pokud nemáte moc času na přípravu oběda či večeře. Na italské rizoto se tradičně používá kulatozrnná rýže, například rýže Arborio, která má lepkavou konzistenci a snadno z ní uvaříte výborné hutné […]

uzené tofu se zeleninou
Obiloviny

Výborné uzené tofu se zeleninou a s těstovinami

26/01/2017

Oblíbili jste si tofu, ale nevíte, jak ho stále připravovat? Máme pro vás rychlý a jednoduchý recept na uzené tofu, který si určitě oblíbíte. Kromě samotného tofu budete potřebovat cibulku, rajčata a bílou papriku. Doporučujeme […]

hovězí svíčková na smetaně
Maso a ryby

Hovězí svíčková na smetaně – i pro začátečníky

24/01/2017

Svíčková na smetaně je tradičním pokrmem české kuchyně, který by měla umět uvařit každá hospodyňka. Hledáte recept na rychlou, jednoduchou a „odlehčenou“ svíčkovou omáčku? Pak můžete vyzkoušet ten náš. Každá rodina má nějaký tradiční recept, […]

knedlík s vajíčkem
Mléčné produkty

Knedlík s vajíčkem

22/01/2017

Tento bezkonkurenční knedlík s vajíčkem vám určitě bude chutnat. Je připraven z domácího houskového knedlíku a na chuti mu přidává opečená cibulka spolu s křupavou šunkou. Knedlík s vajíčkem je česká klasika. Ačkoliv se nejedná […]

krůtí roláda s nádivkou
Maso a ryby

Krůtí roláda s nádivkou

20/01/2017

Tato vynikající krůtí roláda s nádivkou nadchne každého milovníka drůbežího masa. Je rychle připravená a výborně se hodí na oběd i na večeři. Vyberte si pro ni pěkný kus krůtích prsou, který ještě naklepete a tím […]

zapečené těstoviny s mletým masem
Maso a ryby

Zapečené těstoviny s mletým masem a fazolemi

09/11/2016

Už vás omrzely obyčejné zapečené těstoviny s mletým masem? Pak pro vás máme tip na vynikající recept s červenými fazolemi. Tyto těstoviny zasytí a báječně se hodí na všední i víkendový oběd. Luštěniny v nich […]

španělský ptáček
Maso a ryby

Španělský ptáček z hovězího masa

08/11/2016

Španělský ptáček je jedním z receptů, který na první pohled vypadá složitě, ve skutečnosti ale tak náročný na přípravu není. Budete na něj potřebovat libové hovězí maso (ideálně plátky z roštěné), kvalitní hořčici, párky a […]