polévka z pečeného květáku
Krémové polévky

Polévka z pečeného květáku

5.5.2017

Znáte polévku z pečeného květáku? V porovnání s tradiční květákovou polévkou má trochu jinou chuť, a pokud si na karfiolu rádi pochutnáte, určitě ji doporučujeme vyzkoušet. Polévka je sytá a výborně se proto hodí nejen […]

krémová česneková polévka
Krémové polévky

Krémová česneková polévka se sýrovými krutony

25.4.2017

Krémová česneková polévka neboli také česnekový krém s křupavými sýrovými krutony je tím nejlepším lékem na nachlazení. U plotny navíc nemusíte trávit zbytečně mnoho času, protože příprava této česnečky vám zabere jenom okamžik. O krémovou […]

česneková pomazánka se sýrem
Mléčné produkty

Česneková pomazánka se sýrem

18.4.2017

Česneková pomazánka chutná skvěle na čerstvém a křupavém pečivo. Hodí se na snídani i na večeři. Využít ji však můžete i na rychlé chlebíčky nebo na jednohubky pro vaše hosty. Připravte si ji podle našeho […]

vepřový guláš z plecka nebo kýty
Maso a ryby

Vepřový guláš z plecka nebo kýty

6.4.2017

Vepřový guláš jsou tradičním pokrmem české kuchyně. S naší Zdravou kuchařkou si připravíte snadný a rychlý guláš, který vám nepřivodí pocity těžkosti. Náš recept je chuťové vyladěný a guláš se navíc nemusí zahušťovat moukou, takže […]

kuřecí karbanátky se sýrem
Maso a ryby

Kuřecí karbanátky se sýrem

13.3.2017

Omrzely vás kuřecí plátky či steaky? Zkuste jednou změnu – ochutnejte kuřecí karbanátky se sýrem, cibulkou, česnekem a mletou paprikou podle našeho osvědčeného receptu. Ideální přílohou ke karbanátkům jsou brambory v jakékoliv úpravě nebo čerstvá […]

šťavnatá vepřová pečeně
Maso a ryby

Šťavnatá vepřová pečeně

6.3.2017

Šťavnatá vepřová pečeně se hodí nejen na sváteční oběd. Připravte si ji podle našeho receptu, který je inspirovaný Kuchařkou pro dceru. Ačkoliv se recept může zdát na první pohled složitý, rozhodně se ho nemusíte obávat. […]

pečená vepřová kýta v troubě
Maso a ryby

Pečená vepřová kýta v troubě

20.2.2017

Jestliže máte chuť na pečené vepřové maso, můžete si připravit vepřovou kýtu v troubě podle našeho receptu. Když se vepřové maso peče pomalu, tak rozhodně nemusí být vysušené. Na pečení je ale potřeba dostatek času […]

boloňské špagety
Maso a ryby

Boloňské špagety z mletého masa

30.1.2017

Na boloňské špagety už nemusíte chodit pouze do restaurace. Připravte s je doma podle našeho osvědčeného receptu a určitě vám zachutnají. Jsou rychlé a syté, ideální jako všední i víkendový oběd. Jestliže patříte mezi milovníky […]

lasagne s kuřecím masem
Maso a ryby

Lehké lasagne s kuřecím masem

6.11.2016

Lasagne jsou oblíbeným italským pokrmem. Tradičně se připravují s hovězím masem, rajčatovou omáčkou a se sytým bešamelem. Vy dnes můžete vyzkoušet odlehčenou variantu – lasagne s kuřecím masem a zakysanou smetanou. Jsou opravdu vynikající.

Maso a ryby

Rizoto z pečeného kuřete

7.8.2016

Jestliže vám zbude v troubě pečené kuře z předchozího dne, můžete si z něj připravit toto výborné rizoto z pečeného kuřete, díky kterému zužitkujete nejen zbytky masa, ale také výpek. Rizoto můžete ochutit zeleninou i […]

kuřecí guláš
Maso a ryby

Kuřecí guláš

6.7.2016

Tenhle vynikající kuřecí guláš si připravíte během okamžiku. Můžete na něj použít kuřecí prsní nebo stehenní řízky. Je zajímavou alternativou k hovězímu nebo vepřovému guláši. Doporučujeme ho podávat se semolinovými těstovinami nebo s celozrnným knedlíkem […]

hovězí vývar
Maso a ryby

Hovězí vývar s játrovými knedlíčky

24.6.2016

Silný hovězí vývar by měla dokázat připravit každý hospodyňka, ačkoliv je mnohem jednodušší a samozřejmě i rychlejší použít bujón. Pokud se ale chcete blísknout přes návštěvou nebo máte chuť na speciální oběd, tak vás právě […]

bramborová polévka
Recepty na polévky

Bramborová polévka se zeleninou a houbami

22.6.2016

Máme pro vás už druhý osvědčený recept na bramborovou polévku, jejíž příprava zabere jen chviličku. Tato bramboračka je ideální na jarní a letní měsíce, kdy máte k dispozici čerstvé hříbky z lesa a také nové […]

rajčatový základ na pizzu
Recepty na hlavní jídla

Rajčatový základ na pizzu

3.5.2016

Pokud se chystáte upéct domácí pizzu, určitě vám přijde vhod recept na vynikající a jednoduchý rajčatový základ. Obsahuje jenom pár ingrediencí, takže ho uvaříte během chviličky. Jelikož jenom zlomek roku jsou k dostání chutná a […]

rajčatová omáčka s kuřecím masem
Maso a ryby

Rajčatová omáčka s mletým kuřecím masem a těstovinami

3.4.2016

Vyzkoušejte tuto vynikající rajčatovou omáčku s mletým kuřecím masem, ke které jsou ideální přílohou těstoviny nebo rýže. Rajčatová omáčka je skvělou volbou na oběd či na večeři. Skvěle zasytí a díky bylinkám také podpoří trávení. […]

česnečka
Maso a ryby

Česnečka s bramborem a vejcem

14.3.2016

Česneková polévka rozhodně patří mezi ty nejoblíbenější. Obzvlášť účinná je silná domácí česnečka, která dokáže spolehlivě vyhnat z těla viry i bakterie. Uvařte si česnečku podle našeho osvědčeného receptu. Kromě brambor a vajíčka je na […]

cípal na česneku s bylinkami
Maso a ryby

Cípal na česneku s bylinkami

22.2.2016

Cípal je vynikající ryba a ta by neměla alespoň jednou týdně chybět v žádném jídelníčku. Můžete si ji připravit v troubě nebo na grilu. Její chuť nejlépe vynikne v kombinaci s čerstvými bylinkami. Jako přílohu […]

brokolicový krém se smetanou
Krémové polévky

Dietní brokolicový krém se smetanou

1.11.2015

Brokolicový krém podle tohoto receptu připravíte během 10 minut. Jedná se o vynikající krémovou polévku z brokolice, která zahřeje během podzimních a zimních večerů. Brokolici v obchodech zakoupíte během celého roku a jelikož je plná […]

palačinky s mletým masem v rajčatové omáčce
Maso a ryby

Palačinky s mletým masem v rajčatové omáčce

4.10.2015

Palačinky se dají připravit nejen na sladko, ale i jako slané. Nevíte, co dnes uvařit k obědu? Vyzkoušejte třeba palačinky s mletým kuřecím masem a rajčaty. Skvěle zasytí a jsou připravené během okamžiku. Jestliže hledáte […]

těstoviny s kuřecím masem, šunkou a parmazánem
Maso a ryby

Těstoviny s kuřecím masem, šunkou a parmazánem

12.8.2015

Tohle jednoduché jídlo si snadno uvaříte k obědu i k večeři. Jeho příprava vyžaduje jen pár minut a věřte, že si opravdu pochutnáte. Navíc se připravuje z ingrediencí, které určitě máte běžně ve své ledničce. […]