Těstoviny s kuřecím masem a bazalkovým pestem

těstoviny s kuřecím masem a bazalkovým pestem
Špagety s kuřecím masem, bazalkovým pestem a žampiony

Chuť čerstvého bazalkového pesta báječně ladí se šťavnatým kuřecím masem. Připravte si doma na plotně tuto rychlovku, inspirovanou italskou kuchyní, která vás svou vynikající chutí určitě nezklame. Navíc téměř všechny potřebné suroviny na tento rychlý oběd máte doma ve své ledničce.

Počet porcí: 4 porce
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 20 minut

Na těstoviny s kuřecím masem a bazalkovým pestem budeme potřebovat

320 g semolinových těstovin
600 g kuřecího masa (prsní nebo stehenní řízky)
50 g bazalkového pesta
1/2 cibule
5 větších žampionů
řepkový olej
sůl, pepř
parmazán

Postup přípravy

  • Těstoviny dáme vařit do osolené vody.
  • Na oleji v hrnci osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku. Přidáme k ní kuřecí maso, které osolíme a opepříme. Dobře opečeme.
  • Nakonec dáme do hrnce oloupané a nakrájené žampiony. Zakryjeme pokličkou a dusíme zhruba 15 až 20 minut.
  • Poté přimícháme bazalkové pesto, dochutíme a případně přidáme trochu vody z těstovin.
  • Na talíři promícháme s těstovinami a s parmazánem.