Rizoto s uzeným masem

rizoto s uzeným masem
Rizoto s uzeným masem a mraženou zeleninou, posypané tvrdým sýrem

Rizoto je pokrm, který zvládne uvařit téměř každý. Můžete ho vařit na italský způsob, kdy lehce osmahnutou syrovou rýži smícháte se zbytkem pokrmu a pak podléváte vývarem, nebo si lze uvařit rýži v samostatném hrnci a vše smíchat až uvařené. Rizoto s uzeným masem je doménou především české kuchyně, to však neznamená, že si ho nemůžete připravit chutně a zdravě.

Počet porcí: 2 porce
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 30 minut

Na rizoto s uzeným masem budeme potřebovat

160 g rýže basmati
150 g libového uzeného masa
2 mrkve
hrst hrášku a kukuřice (lze použít i mraženou směs)
1 cibuli
tvrdý sýr
řepkový olej
sůl, pepř

Postup přípravy

  • Na rozpáleném oleji osmahneme cibuli, pak přidáme uzené maso nakrájené na malé kostičky.
  • Když je uzené maso dostatečně opečené, vsypeme nakrájenou zeleninu a mírně podlijeme vodou. Dusíme 10 až 15 minut.
  • V druhém hrnci si uvaříme rýži, kterou nakonec smícháme s uzeným masem a zeleninou.
  • Dochutíme pepřem a solí. Před podáváním posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem.