Rebarborový koláč s drobenkou

rebarborový koláč s drobenkou
Koláč s rebarborou a sladkou drobenkou

Sezóna rebarbory je v plném proudu. Upečte si tento výtečný rebarborový koláč s drobenkou, který vás přenese do dětství. Koláč je výborný na chuť a rychlý na přípravu. Dopřejte si ho jako zdravou snídani či svačinku po náročném dni. Je též ideálním moučníkem k nedělní kávě.

Počet porcí: 2 porce
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 20 minut + 30 minut pečení

Na rebarborový koláč s drobenkou budeme potřebovat

300 g rebarbory
100 g třtinového cukru
150 g pšeničné hladké mouky
150 g pšeničné celozrnné mouky
250 ml mléka
1 vejce
80 g másla
2 lžičky kypřícího prášku

Postup přípravy

  • Odebereme 50 g hladké mouky, přidáme 40 g změklého másla a 30 g třtinového cukru. Z této směsi si připravíme drobenku.
  • Zbývající mouku smícháme s kypřícím práškem. Ve druhé misce utřeme vejce s máslem a polovinou cukru. Obě směsi s pomocí mléka spojíme dohromady.
  • Vznikne nám lité těsto, které přesuneme do dobře vymazané a vysypané zapékací misky či koláčové formy.
  • Na těsto dáme očištěnou a na kostičky nakrájenou rebarboru, posypeme cukrem a drobenkou.
  • Pečeme v troubě rozpálené na 180 °C. Koláč se peče přibližně 30 minut. Záleží ale na velikosti formy, takže doporučujeme hlídat a špejlí zkontrolovat propečenost.
  • Podáváme po vychladnutí.