Plněné žampiony portobello

výborné plněné žampiony portobello s čerstvými bylinkami
Plněné žampiony portobello s rýží a čerstvými bylinkami

Dnes pro vás máme jeden vegetariánský recept. Jde o plněné žampiony portobello, které jsou na tuto přípravu ideální. Naplnit je můžete podle své fantazie. My doporučujeme směs rýže či kuskusu s cuketou a sušenými rajčaty. Žampiony portobello mají jemnou krémovou chuť a konzistenci. Kromě plnění se hodí též pro přípravu bezmasých burgerů.

Počet porcí: 4 porce
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 15 minut + 45 minut pečení

Na plněné žampiony portobello budeme potřebovat

3 ks žampionů portobello
80 g rýže nebo kuskusu
3 sušená rajčata
1 cibuli
2 stroužky česneku
1/4 cukety
řepkový olej
tvrdý sýr

Postup přípravy

  • Kuskus či rýži připravíme podle návodu na obalu.
  • Cibuli osmahneme na oleji, přidáme prolisovaný česnek, nadrobno nakrájenou cuketu a sušená rajčata. Jakmile cuketa změkne, vmícháme uvařenou rýži či kuskus.
  • Žampiony dáme na 5 minut ohřát do trouby, kterou jsme vyhřáli na 180 °C.
  • Po pěti minutách plech vyjmeme a žampiony naplníme hotovou směsí a posypeme nastrouhaným sýrem.
  • Takto pečeme v troubě přibližně 20 minut.
  • Podáváme ozdobené čerstvými bylinkami, se zeleninovým salátem, s krajícem čerstvého chleba nebo třeba s tofu, pokud si je chceme dát jako hlavní jídlo.