Zelené fazolky s anglickou slaninou

zelené fazolky s anglickou slaninou
Mražené zelené fazolky, opečené na cibuli a šunce

Máte k večeři či k obědu chuť na lehkou přílohu, ale nechce se vám grilovat zelenina ani připravovat studený salát? Pak ochutnejte zelené fazolky s anglickou slaninou podle našeho osvědčeného receptu. Kromě mražených či čerstvých fazolových lusků budete potřebovat libovou slaninu, cibuli a máslo. Recept je tedy jednoduchý a fazolky tak rozhodně zvládne připravit každý.

Počet porcí: 2 porce
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 10 minut

Na zelené fazolky s anglickou slaninou budeme potřebovat

500 g mražených fazolových lusků
1/2 cibule
kousek másla
1 plátek šunky nebo libové slaniny (cca 50 g)
sůl, pepř

Postup přípravy

  • Na másle opečeme cibulku, přidáme k ní šunku či slaninu a nakonec horkou vodou spařené zelené fazolky, které jsme před chvilkou vyndali z mrazáku.
  • Osolíme, opepříme, přiklopíme pokličkou a dusíme zhruba 10 minut.
  • Poté fazolky podáváme jako samostatnou přílohu k masu, nebo třeba ještě s rýží či s bramborami.