Vajíčková pomazánka z lučiny

vajíčková pomazánka z lučiny
Pomazánka z vařených vajíček a lučiny, namazaná na domácím chlebu

Chutná vám vajíčková pomazánka? Připravte si ji podle našeho osvědčeného receptu s lučinou a bílým jogurtem. Pomazánka se hodí na čerstvé i na starší rozpečené housky, rohlíky nebo bagetky. Je též výborná na žitném chlebu. Dochutit ji můžete libovolnými bylinkami, například čerstvou pažitkou nebo jemně nasekanou petrželkou.

Počet porcí: 6 až 8 porcí
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 20 minut

Na vajíčkovou pomazánku budeme potřebovat

6 vajec
100 g lučiny
1 až 2 lžíce bílého jogurtu
1 malou cibuli
4 kyselé okurky
sůl a pepř

Postup přípravy

  • Vejce si uvaříme na tvrdo. Počkáme, až vychladnout a oloupeme je.
  • Rozmačkáme je vidličkou, osolíme, opepříme, přidáme lučiny s jogurtem, drobně nakrájenou cibuli a kyselé okurky.
  • Vše dobře promícháme a můžeme mazat na čerstvé či rozpečené pečivo.
  • Vajíčková pomazánka se též báječně hodí na chlebíčky a jednohubky.