Kuřecí ragú se zeleninou a žampiony

kuřecí ragú se zeleninou a žampiony
Dušené kuřecí maso se žampiony a těstovinami

Už vás omrzela všední příprava kuřecího masa? Pak vyzkoušejte kuřecí ragú se zeleninou a žampiony, které si rozhodně oblíbíte už po prvním ochutnání. Je je jen lehce zahuštěné a proto i vcelku dietní. Jeho příprava vám nezabere ani hodinu času. Nejlépe chutná s rýží či s těstovinami.

Počet porcí: 4 porce
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 15 minut + 30 minut pečení

Na kuřecí ragú se zeleninou budeme potřebovat

1 kg kuřecího masa z prsních nebo stehenních řízků
0,5 l kuřecího vývaru
250 g žampionů
1 hrst hrášku
1/2 červené papriky
1 rajče
1 cibuli
1 velkou lžíci cizrnky
150 g zakysané smetany
řepkový olej
3 lžičky sladké papriky
sůl

Postup přípravy

  • Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené maso a počkáme, až se opečeme.
  • Osolíme ho, přimícháme sladkou papriku a zalijeme vývarem.
  • Přidáme zeleninu spolu se žampiony a dusíme přibližně 20 minut.
  • Poté vmícháme cizrnku a ještě dalších 10 minut povaříme.
  • Nakonec zjemníme zakysanou smetanou.
  • Podáváme s těstovinami nebo s rýží.