Kefírový koláč s ovocem

kefírový koláč s ovocem

Na kefírových moučnících je skvělé jejich nadýchané těsto, pro jehož kypření stačí jen jedlá soda. Upečte si tento výborný kefírový koláč s ovocem, který se dá připravit kdykoliv během roku. My jsme protentokrát zvolili maliny, bude ale určitě moc dobrý i s jahodami, rybízem nebo třeba meruňkami. Lehké nadýchané těsto z něj dělá i perfektní víkendový moučník.

Počet porcí: 8 až 10 porcí
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 20 minut + 30 minut vaření
Výživové hodnoty: 1997 kcal (50 g bílkovin, 271 g sacharidů, 78 g tuku)

Na kefírový koláč s ovocem budeme potřebovat

150 g pšeničné hladké mouky
100 g pšeničné celozrnné mouky
2 vejce
230 ml kefíru
60 g třtinového cukru
60 g slunečnicového oleje
2 lžičky jedlé sody
1 lžičku kypřícího prášku
1 lžičku vanilkového extraktu
jahody, maliny nebo jiné oblíbené ovoce (celkem cca 300 g)

Postup přípravy

  • Vejce vyšleháme s cukrem, olejem a kefírem.
  • Ve druhé misce smícháme mouky se sodou a s kypřícím práškem.
  • Vše spojíme dohromady a do těsta zamícháme dvě třetiny ovoce.
  • Těsto nalijeme do vymazané formy, poklademe zbývajícím ovocem a dáme péct do trouby rozpálené na 180 °C přibližně na 30 minut.
  • Před podáváním necháme vychladnout.