Dušené hovězí se zeleninou a žampiony

dušené hovězí se zeleninou
Pomalu dušené hovězí maso se zeleninou, žampiony a rýží

Nevíte, co si připravit k víkendovému obědu? Vyzkoušejte dušené hovězí se zeleninou a žampiony podle Zdravé kuchařky. Máme pro vás snadný a bleskový recept, který vás určitě nezklame. Doporučujeme sáhnout po sezónní zelenině. My jsme tentokrát zvolili kombinace mrkve a špenátu. Masu dodali šmrnc také čerstvé žampiony.

Počet porcí: 4 porce
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 20 minut + 1 hodina vaření

Na dušené hovězí se zeleninou budeme potřebovat

600 až 800 g hovězí kýty
3 střední mrkve
1 hrst čerstvého špenátu
8 čerstvých žampionů
1 cibuli
sůl, pepř
řepkový olej

Postup přípravy

  • V hrnci rozpálíme řepkový olej a na něm osmahneme nakrájenou cibuli.
  • Přidáme na kostky nakrájené maso, které důkladně opečeme. Osolíme, opepříme. Přilijeme přibližně 1 dl vody a dusíme 20 minut.
  • Poté přidáme nadrobno nakrájenou mrkev spolu se žampiony a dusíme dalších 30 minut.
  • Nakonec odstavíme z plotny a vmícháme omytý a nakrájený čerstvý špenát.
  • Podáváme s rýží a s čerstvou zeleninou.

hovězí maso s mrkví, žampiony a špenátem