Skořicové muffiny s hruškou

skořicové muffiny s hruškou
Vláčné hruškové muffiny s třtinovým cukrem a skořicí

Tyhle skořicové muffiny určitě vyzkoušejte, protože jsou ideální nejen na zimní měsíce roku, kdy je nedostatek čerstvého ovoce. Sladké a šťavnaté hrušky perfektně ladí se skořicovým těstem. Celoročně je samozřejmě můžete nahradit i běžně dostupnými jablíčky. Těsto je s jogurtem a se slunečnicovým olejem, takže je perfektně vláčné.

Počet porcí: 12 muffinů
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 20 minut + 30 minut pečení
Výživové hodnoty: 2693 kcal (55 g bílkovin, 290 g sacharidů, 145 g tuku)

Na skořicové muffiny budeme potřebovat

100 g pšeničné celozrnné mouky
80 g pšeničné polohrubé mouky
70 g pšeničné hladké mouky
70 g třtinového cukru
2 vejce
120 g slunečnicového oleje
240 g jogurtu
120 ml mléka
1 lžičku vanilkového extraktu
2 lžičky skořice
1 lžičku jedlé sody
1 lžičku kypřícího prášku
1 hrušku

Postup přípravy

  • Mouky smícháme se sodou, kypřícím práškem a skořicí.
  • Vejce vyšleháme s cukrem. Přidáme mléko, jogurt, olej, vanilkový extrakt a vše spojíme dohromady.
  • Těsto nalijeme do papírových košíčků na muffiny (které si můžeme vytvořit i z pečícího papíru).
  • Nakonec ozdobíme nakrájenou hruškou.
  • Pečeme 20 minut na 200 °C a přibližně 10 minut na 180 °C.