Nejlepší čokoládové muffiny

nejlepší čokoládové muffiny
Výborné muffiny s kousky čokolády a vůní vanilky

Vyzkoušejte ty nejlepší čokoládové muffiny, jaké můžete ochutnat. Do kakaového těsta totiž přijde na kousky nalámaná hořká čokoláda. Muffiny jsou navíc extra velké a běžné papírové košíčky proto doporučujeme nahradit košíčky z pečícího papíru. Připravíte je během chvilky a jsou nejen zdravou snídaní, ale i báječným pohoštěním pro vaše hosty.

Počet porcí: 12 muffinů
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 20 minut + 30 minut vaření

Na nejlepší čokoládové muffiny budeme potřebovat

100 g pšeničné celozrnné mouky
100 g pšeničné polohrubé mouky
50 g pšeničné hladké mouky
40 g kakaového prášku
2 vejce
240 g jogurtu
120 ml mléka
120 g slunečnicového oleje
90 g třtinového cukru
70 g hořké čokolády
1 lžičku vanilkového extraktu
1 lžičku jedlé sody
1 lžičku kypřícího prášku
špetku soli

Postup přípravy

  • Mouky smícháme s jedlou sodou, kypřícím práškem a přidáme ještě kakao.
  • V misce vyšleháme vejce s cukrem. Přidáme olej, mléko, jogurt a vanilkový extrakt. Necháme 10 minut odstát.
  • Vše smícháme dohromady a přidáme 2/3 nalámané čokolády.
  • Těsto nalijeme do košíčků na muffiny, které jsme si vyrobili z pečícího papíru, a ozdobíme zbývající čokoládou.
  • Prvních 20 minut pečeme na 200 °C a nakonec dopékáme 10 minut na 180 °C.
  • Po vychladnutí můžeme podávat.