Nádivka ke kuřeti

nádivka ke kuřeti
Velikonoční nádivka ke kuřeti se špenátem a uzeným masem

Výbornou nádivku si můžete připravit nejen na velikonoční svátky. Tato nádivka ke kuřeti je výborná po celý rok. Ať už do ní dáte špenát, čerstvě natrhané kopřivy, petržel nebo jiné zelené bylinky, bude vám chutnat. Použijte do ní kvalitní uzené maso a domácí vajíčka. Protože obsahuje jen minimum másla, je i vcelku dietní a zvládne nahradit běžnou přílohu ke kuřeti.

Počet porcí: 2 až 4 porce
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 20 minut + 30 minut pečení

Na nádivku ke kuřeti budeme potřebovat

2 starší housky
200 g špenátu (nebo směsi špenátu a bylinek)
150 g uzeného masa
150 ml mléka
2 vejce
1 cibuli
máslo
sůl a pepř

Postup přípravy

  • Nejprve nakrájíme cibuli na drobné kousky a osmahneme ji na kousku másla.
  • Pokrájíme též starší housky či rohlíky. Špenát či jiné bylinky pečlivě vypereme a spaříme horkou vodou.
  • Pečivo zalijeme mlékem, přidáme špenát, uzené maso, žloutky, sůl, pepř a dobře promícháme.
  • Nakonec přijde cibule a sníh z bílků.
  • Nádivku opatrně přesuneme do vymazané a vysypané formy, povrch jen lehce uhladíme.
  • Pečeme na 180 °C přibližně 30 minut.