Hruškový koláč s tvarohem

hruškový koláč s tvarohem
Šťavnatý hruškový koláč se skořicí a s tvarohovou náplní

Ze sladkých a šťavnatých hrušek si můžete upéct výtečný hruškový koláč s tvarohem, posypaný voňavou skořicí. Díky kypřícímu prášku je koláč upečený raz dva a vy tak nemusíte trávit spoustu času u plotny. Přesvědčte se, že kombinace piškotového těsta, upečených hrušek a sladké tvarohové náplně je jednoduše geniální.

Počet porcí: 8 až 10 porcí
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 20 minut + 40 minut pečení

Na hruškový koláč s tvarohem budeme potřebovat

150 g pšeničné hladké mouky
100 g pšeničné celozrnné mouky
60 mletých mandlí
60 g třtinového cukru
4 vejce
60 g slunečnicového oleje
300 g hrušek
250 g tvarohu
mléko podle potřeby
1 lžičku skořice
2 lžičky kypřícího prášku

Postup přípravy

  • Skořici smícháme se lžičkou mletých ořechů a se lžičkou cukru. Dáme stranou.
  • Do mouky přidáme kypřící prášek a mleté mandle a dobře promícháme.
  • Vezmeme 3 celá vejce a vyšleháme je s olejem a s polovinou cukru.
  • S pomocí trochy mléka spojíme směs z vajec s moukou.
  • Vznikne nám tak těsto, které nalijeme do vymazané a vysypané koláčové formy.
  • Na těsto nalijeme tvaroh smíchaný s jedním vajíčkem a se zbývajícím třtinovým cukrem.
  • Ozdobíme nakrájenými hruškami a nakonec posypeme skořicí, oříšky a cukrem.
  • Dáme péct do rozpálené trouby na 180 °C a pečeme přibližně 40 minut.