Hovězí roštěná

hovězí roštěná s rýží
Hovězí roštěná z kýty, podávaná s rýží

Spousta kuchařek si myslí, že vaření omáček je velká věda. Naše hovězí roštěná je opravdu jednoduchá, že ji zvládne připravit i úplný začátečník v kuchyni. Budete na ni potřebovat kvalitní libové hovězí maso, dobrý vývar a samozřejmě i dostatek cibule, která omáčku po rozvaření přirozeně zahustí. Jako ideální příloha k roštěné je rýže. Pro změnu můžete zkusit také domácí knedlík nebo těstoviny.

Počet porcí: 4 porce
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 20 minut + 60 minut vaření

Na hovězí roštěnou budeme potřebovat

800 g hovězího masa z kýty
200 g cibule
0,5 l hovězího vývaru
2 lžíce hrašky nebo cizrnky
řepkový olej
sůl

Postup přípravy

  • Maso nakrájíme na plátky a lehce naklepeme. Osolíme a opečeme ho v hrnci na oleji z obou stran.
  • Dáme ho bokem, přilijeme olej a opečeme si nakrájenou cibuli – opékáme ji přibližně 10 minut do mírného zhnědnutí.
  • Do hrnce vrátíme maso, zalijeme vývarem a přibližně hodinu dusíme.
  • Poté zahustíme hraškou nebo cizrnkou, chvilku povaříme a rozmixujeme dohladka.
  • Podáváme s rýží nebo s těstovinami.