Krémová česneková polévka se sýrovými krutony

krémová česneková polévka
Česnekový krém se smetanou a křupavými sýrovými krutony

Krémová česneková polévka neboli také česnekový krém s křupavými sýrovými krutony je tím nejlepším lékem na nachlazení. U plotny navíc nemusíte trávit zbytečně mnoho času, protože příprava této česnečky vám zabere jenom okamžik. O krémovou konzistenci se postará rozmixovaný pór a brambory, takže polévku vůbec nemusíte dochucovat moukou a i přesto bude výborná.

Počet porcí: 4 porce
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 30 minut

Na krémovou česnekovou polévku budeme potřebovat

800 ml zeleninového vývaru
12 stroužků česneku (podle chuti – záleží i na velikosti)
200 g brambor
1 menší pórek
200 g sladké smetany
máslo
sůl a pepř na dochucení
1 bagetku
1 plátek tvrdého sýru (goudy)

Postup přípravy

  • Česnek oloupeme a 1/4 si dáme stranou. Pórek a brambory nakrájíme na drobné kousky.
  • Česnek se zeleninou osmahneme na másle a zalijeme zeleninovým vývarem.
  • Vaříme zhruba 15 minut, poté přilijeme smetanu a vše rozmixujeme.
  • Nakonec dochutíme zbývajícím prolisovaným česnekem.
  • Bagetku nakrájíme na malé kousky a ty poklademe sýrem. Opečeme v troubě na plechu s pečícím papírem.