Vanilkové cupcakes s tvarohovým krémem a čokoládou

vanilkové cupcakes s tvarohovým krémem

Dejte jednou před tradičními muffiny přednost cupcakům. Na pohled jsou muffinům velmi podobné, ale mají krémovou čepici, která z nich činí mimořádně chutný dezert, jímž neurazíte ani své hosty. Připravili jsme pro vás recept na vanilkové cupcakes s tvarohovým krémem, které ačkoliv nejsou příliš sladké nebo tučné, chutnají výborně.

Počet porcí: 12 cupcakes
Náročnost: středně náročné
Doba přípravy: 30 minut + 30 minut pečení

Na vanilkové cupcakes s tvarohovým krémem budeme potřebovat

Těsto:
100 g pšeničné celozrnné mouky
100 g pšeničné hladké mouky
100 g pšeničné polohrubé mouky
50 g třtinového cukru
2 vejce
220 ml mléka
80 g rostlinného oleje
2 lžičky kypřícího prášku
1/2 lžičky jedlé sody

Tvarohový krém:
250 g tvarohu
50 g zakysané smetany
20 g vanilkového cukru
20 g rozpuštěného másla
pár kostiček hořké čokolády

Postup přípravy

  • Mouky smícháme s jedlou sodou a s kypřícím práškem.
  • Ve druhé misce vyšleháme vejce s cukrem a přidáme olej.
  • Poté obě hmoty spojíme s pomocí mléka dohromady a těsto dobře promícháme.
  • Plech na muffiny si vyložíme papírovými košíčky, které plníme těstem.
  • Pečeme 30 minut v troubě rozpálené na 170 °C.
  • Po vyjmutí z trouby necháme cupcakes dobře vychladnout.
  • Ingredience na krém smícháme dohromady a vyšleháme. Poté krém přendáme z misky do zdobícího sáčku a každému muffinu uděláme velkou čepici, na kterou ještě nastrouháme hořkou čokoládu. Ihned můžeme podávat.